CPL ajtó vásárlás előtt

 Kategória: Hasznos tanácsok

A CPL (continuous pressure laminate) borítású ajtók a beltéri nyílászáró piac egyre emelkedő arányban eladott termékei. Ez a gyűjtő kifejezés egy kategóriát jelöl, de ebben a csoportban is több, eltérő ár/érték arányú szereplő versenyez. Röviden bemutatjuk azokat a paramétereket, amik ismeretében könnyebben eligazodhat az új beltéri ajtót vásárolni szándékozó a sokféle ajánlat között.

Mire érdemes figyelni, amikor ajtót választok?

Fontos, hogy a tér többi burkolatával harmonizáljon az ajtó, ehhez  nagyon sokféle felületet kínálunk, modellválasztékunk is egyedülállóan nagy, és variálható, ráadásul az ajtók helyszíni felmérést követően, pontos falnyílás méretek szerint készülnek, akár egy igazi, méret utáni szabóságban.

Az ajtók teljes felületét és minden alkatrészét (tokborítás, élek,üvegezőléc) CPL borítás fedi. Ez azt jelenti, hogy az egész termék egyféle színű, mintázatú, erős és kopásálló, nem úgy, mint azok a termékek, amelyek egyes részeit olcsóbb, ún. dekorfólia borítja. Ezek a termékek “lebuknak”, ha valaki alaposan szemügyre veszi az ajtólap élét, vagy a tokborítást, és azt látja, hogy más fogású, fényű a felülete, esetleg nem ugyanazt a mintázatot mutatja, mint az ajtó két frontja.

Az általunk forgalmazott CPL ajtók már alapesetben erős, tömör faforgács- és rétegeltlemez, valamint MDF (medium-density fibreboard) rétegekből préselt kerettel készülnek, ezért ajtólapjaink masszívak, kevésbé hullámzanak, csavarodnak használat közben, mint az olyan egyszerűbb szerkezetű társaik, amikből kispórolták ezeket az anyagokat, és csak egyszerű MDF élléccel szerelik őket. Ez ugyan kívülről nem látszó különbség, de használat közben eltérő minőségérzetet nyújtanak, mechanikai ellenállásuk szerényebb.

Szintén fontos szempont, hogy a laminátum alatt milyen anyag található. Ajtóink esetén ez nagy sűrűségű HDF lemez (high-density fibreboard), az olcsóbb tömegtermékekben előforduló könnyű, vékony faforgácslemez nem feltétlenül biztosít elégséges alátámasztást, így az ajtólap egyszerűen beszakadhat, ha valami keményebb tárgy ütközik neki.

Megfontolandó továbbá, hogy gyártónk emelt műszaki tartalmú ajtajai az alaptermékkel megegyező külsővel rendelkeznek, azaz a tűzgátló, vizestéri, hanggátló, vagy akár sugárvédelmi ajtó kívülről ugyanúgy fest, legfeljebb egy-két centiméterrel vastagabb, és nehezebb, mint az egyszerű szobaajtó.

CPL ajtóink a divatos, sarkos élkialakítás mellett elérhetőek ún. karnis éllel is, ami klasszikus külsőt kölcsönöz.

A CPL termékeken túl kifinomult festett, és a természetet közel hozó színfurnér ajtók is megtalálhatóak választékunkban, szintén nagyon széles modellválasztékban, egészen magas szintű variálhatóságot biztosítva.

Forrás, partnerünk oldala: full.co.hu